Prometna kača - usposabljanje za šole in druge deležnike

2. nacionalno srečanje in usposabljanje za izvajanje Prometne kače

Period Monday, October 26th – Wednesday, October 28th, 2015
Location Ljubljana, Slovenia

Razvojna agencija Sinergija kot nacionalna kontaktna točka za PROMETNO KAČO v sklopu mednarodnega projekta Traffic snake game network (sofinanciran iz strani IEE programa) pripravlja 2. nacionalno srečanje in usposabljanje v sklopu kampanje Prometna kača, ki se bo odvijalo v Ljubljani v času krompirjevih počitnic (točen datum bo znan naknadno).

Za nami je že prvo uspešno šolsko leto izvajanja Prometne kače in spodbudni rezultati pričajo o tem, da je kampanja Prometne kače vsekakor učinkovita in prijetna igra za povečanje uporabe trajnostnih mobilnostnih sredstev za prihod v šolo. Naš primarni cilj pa je, da v kampanjo vključimo nove osnovne šole in jih spodbujamo za izvajanje dodatnih dejavnosti in aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti. Rezultati igre Prometna kača imajo večji učinek, če se šole osredotočijo na sporočilo mobilnosti.

V sklopu usposabljanja bomo predstavili, kako se izvaja igra, kje prejmete material in kako ga uporabite. Prav tako pa bomo program popestrili z dodatnimi vsebinami, ki šolam nudi nov vpogled pri uveljavljanju trajnostne mobilnosti v svojih delovnih in učnih programih ter predstavili praktične izkušnje posameznih koordinatorjev Prometne kače na osnovnih šolah.

Prijave na nacionalno srečanje in usposabljanje sprejemamo na naslednji povezavi ali nam pošljite prijavo na e-naslov katja@ra-sinergija.si ali pokličite na telefonsko številko 02/ 538 13 56.

Nekaj osnovnih informacij o namenu in sami izvedbi igre Prometna kača lahko dobite na tej povezavi: www.trafficsnakegame.eu/slovenia