Cea de-a treia Conferință Națională ENDURANCE și cel de-al treilea seminar de instruire în Planificarea Mobilității Urbane Durabile

Period Monday, June 15th – Wednesday, June 17th, 2015
Location București, Romania

Cea de-a treia Conferință Națională ENDURANCE a găzduit principalul eveniment european dedicat Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă, la București, în cadrul Universității Politehnice. Conferința s-a desfățurat în perioada 16-17 iunie 2015, atrăgând o participare de peste 400 de delegați europeni.

Conferința Europeană privind Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă a reunit comunitatea internațională a practicienilor, decidenților politici și a mediului academic pentru a dezbate aspecte cheie, a evidenția dezvoltarea planificării mobilității și pentru a facilita schimbul de experiențe și idei.

Ca țară gazdă, România a reprezentat o sursă excelentă de inspirație și informare datorită programului de dezvoltare a Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă pentru cei șapte poli de creștere și aglomerația București-Ilfov. Dată fiind tema conferinței, „Mobilitate Durabilă pentru toți”, participanții au avut posibilitatea să exploreze modul prin care conceptul de Plan de Mobilitate Urbană Durabilă poate fi calibrat pentru a se potrivi unor contexte geografice, dimensiuni și bugete ale orașelor atât de variate. De asemenea, conferința a dezvăluit diferite abordări care pot fi integrate pentru a îmbunătăți mobilitatea și accesibilitatea tuturor în societate.

Premergător conferinței, a avut loc seminarul de instruire ENDURANCE, în data de 15 iunie 2015. Sesiunile tehnice de planificare au oferit orientări practice privind aspectele specifice ale planificării mobiltității urbane. Seminarul a fost organizat de “European Platform on Sustainable Urban Transport Plans”, prin proiectul ENDURANCE,  în colaborare cu JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) și MDRAP.


Additional documents are available for this event:

Invitatie si Agenda seminar instruire SUMP, 15.06.2015.pdf
Agenda 16-17.06.2015.pdf
01.Introducere, Rob Jeuring.pdf
02.MDRAP - PMUD Program Regional, Sava Chiser.pdf
03.MDRAP - Selectie, monitorizare PMUD, Cezar Grozavu.pdf
04.MDRAP - Evaluare si monitorizare, Liviu Bailesteanu.pdf
05.JASPERS - Alan O\'Brien.pdf
06.BERD - Bune practici Poli Crestere, Aura Raducu.pdf
07.TIMISOARA - Violeta Mihalache.pdf
08.BRASOV - Frangulea Catalin.pdf
09.CONSTANTA - Lucia Cristea.pdf
10.GALATI - Geanina Suditu.pdf
11.Resurse - Rob Jeuring.pdf