in English |   


Karlstad
I Karlstad är det alltid nära till vatten. Staden ligger på ett deltaområde där Klarälven delar sig i många grenar innan den mynnar ut i Vänern. Här kan du ta en skärgårdstur, fiska, paddla kanot, åka vattenskidor eller bara ta ett dopp mitt i stan.

Området har en omväxlande natur, från skogarna i norr till Vänern i söder. Här kan du till exempel vandra i Gustaf Frödings spår, på Frödingleden som förbinder Kroppkärrssjön med Alsterdalen. Passa samtidigt på att göra ett besök i Frödings födelsehem, Alsters Herrgård, som numera är minnesgård och café.

Karlstad har mycket att erbjuda, både vad det gäller kultur-, nöjes- och idrottsupplevelser. Värmlands Museum har utställningar om landskapets kulturhistoria samt tillfälliga utställningar och olika program. På sommaren kan du titta på skulpturutställningen i Museiparken utanför museet.

Karlstadsområdet är ett av de restaurangtätaste i Sverige. Här kan du pröva på allt ifrån Värmländska läckerheter som klarälvslax, älgkött eller nävgröt med fläsk, till mexikanska chitos. I Inre Hamnen arrangeras varje år Hamnfestivalen. Då fylls hamnen med tusentals människor, kända och okända artister, spännande tävlingar och oväntade upptåg.Start
Mer om Ecomm
Mobility management


Program
Workshops
Utflykter
Utställningar


Resa och bo
Conference Centre
Karlstad
Kartor
Värmland


Organisation
Epomm
Partners


In english